Kedves Pedagógus Érdeklődő,
Örömmel hívjuk fel a figyelmedet a Megsemmisítve pályázat második fordulójára.  

A pályázat egyedülálló lehetőség, amely

 • a diákok számára izgalmas és tanulságos aktivitást nyújt,
 • vonzó díjakat kínál a diákjaidnak, neked, valamint
 • programokat és további nyereményeket az iskoládnak.

Tisztában vagyunk vele, hogy a téma, amit érintünk, rendkívül érzékeny. A program elemei – a díjakat is beleértve – éppen azt a célt szolgálják, hogy a fiatalok figyelmét ráirányítsák a témára.

Az első forduló tapasztalataiból kiindulva eredményesen.

A diákok korszerű közösségimédia-tartalmakat hoznak létre, így kerülhetnek versenybe a nagyszerű díjakért, a pedagógusok pedig azáltal, hogy diákjaikat segítik a tartalmak létrejöttében.

Miért vegyetek részt?

A DIÁKOK?

 • Vonzó díjak
 • Közösségi szolgálat

Egy résztvevő akár 4 alkalommal is nyerhet.

A nyertesek tablet, elektromos roller, bicikli, játékkonzol, okosóra, és hasonló rendkívüli díjak között válogathatnak.

3-15 óra közösségi szolgálat leigazolható a részvétellel. Érdeklődjetek a részletekért!

A TANÁROK?

 • Értékes nyeremények
 • Ingyenes és VIP programok az osztálynak
 • Jó pont a pedagógus önértékelésben

A diákokat támogató tanárok 20-40.000 Ft értékű vásárlási utalványt nyerhetnek. Akár hatszor!

Az iskolák versenyében résztvevő pedagógusok a pedagógus minősítési rendszerben felhasználható igazolást kapnak.

AZ ISKOLÁK?

 • Programlehetőség az iskola osztályainak

A Megsemmisítve pályázat támogatásával egyedülálló történelmi-kulturális programokban vehetnek részt osztályaitok, és ezzel még nyerhetnek is!  A programok nagy része ingyenes, néhány közülük pedig VIP, még meghirdetés előtt álló programlehetőség.

Mi a „Megsemmisítve” célja?

Célunk, hogy személyes történeteken, sorsokon keresztül keltsük fel a diákok érdeklődését a magyar történelem ezen korszaka, a magyarországi holokauszt iránt. Ezen belül is a szűkebb helyi történésekre koncentrálunk úgy, hogy a diákok részvételen alapuló tanulási tapasztalatokat szerezzenek, és azt szélesebb közönség számára is elérhetővé tegyék.

Ezek a személyes tapasztalatok reményeink szerint arra is felhívják a diákok figyelmét, hogy nem csupán régmúlt történelmi eseményekkel van dolguk: segítenek észrevenni a mai párhuzamokat és lehetséges veszélyeket, valamint ráirányítják a figyelmet a személyes felelősségre is.

Hogyan kapcsolódhatnak be a diákok és tanárok?

A pályázatban 14-19 éves diákoktól várunk olyan közösségimédia-tartalmakat, amelyben egy magyar holokausztáldozat sorsát jelenítik meg.

A forma tetszőlegesen választott: lehet blogbejegyzés, vers, novella, interjú, fotó, videó, rajz vagy akár dal, illetve bármilyen egyéb kreatív alkotás. A műveket a saját közösségimédia-csatornáikon oszthatják meg a diákok. További részletek ITT

A diákjaikat felkészítő tanárok szintén részt vesznek a versenyben, de regisztrálniuk is szükséges ITT.

Hogyan kapcsolódhatnak be az iskolák?

Arra biztatjuk iskoládat, hogy a 14-18 éves korosztályt érintő osztályaitokkal vegyetek részt olyan egyedülálló történelmi-kulturális programban, ahol osztályaitok még értékes ajándékokat is nyerhetnek. 

Látogassatok el az osztállyal a budapesti Holokauszt Emlékközpontba a Megsemmisítve pályázat támogatásával!

 • Tekintsétek meg a Megsemmisítve első körének díjnyertes munkáit.
 • Vegyetek részt az Emlékközpont egy tetszőleges múzeumi programján.
 • Készítsetek közös fotót a Megsemmisítve diákpályázóinak kiállítási anyagából, és nyerjétek meg az osztályoknak szóló nyeremények egyikét!

A jelige: „Megsemmisítve” – mondjátok a helyszínen az Emlékközpont munkatársának!

A programok nagy része ingyenes, néhány közülük pedig VIP, még meghirdetés előtt álló programlehetőség. Részletek

A munkák jutalmazása

A legnépszerűbb, vagyis a legtöbb lájkot kapó három művet, valamint a zsűri által kiválasztott alkotást rendkívüli díjakkal jutalmazzuk. A nyertes diákok felkészítőtanárai szintén értékes jutalomban részesülnek. Minden hónapban nagyértékű ajándékot sorsolunk ki ezen felül az addig érvényesen pályázó diákok, valamint tanáraik között. A további 5 legnépszerűbb alkotás beküldője szintén értékes jutalmakat kap.

A diákok számára a részvétellel 5-15 óra közösségi szolgálat is leigazolható!

A zsűri által legjobbnak ítélt művek megjelennek a Google maps-en, mint virtuális botlatókő, valamint bekerülnek a projekt virtuális múzeumába. 

A Megsemmisítve pályázat által ajánlott programokon résztvevő osztályok szintén értékes nyereményben részesülnek.

Konkrét díjak diákok, tanárok és iskolák számára

Mind a diákok, mind a tanárok saját maguk választhatják ki nyereményeiket a kínálatból.

Diákok díjai:

A diákok díjaira példa: tablet, elektromos roller, játékkonzol, kerékpár, okosóra, ajándékkuponok ruhára, cipőre vagy élményre. Részletek itt.

Tanárok díjai:

Azokat a tanárokat, akiknek a tanítványai a legtöbb pályamunkát adják be, 40, 30, illetve 20 ezer forintos ajándékutalvánnyal jutalmazzuk (tetszőlegesen kiválasztott termékre).

A zsűri által legjobbnak ítélt művet posztoló diák felkészítőtanára 40.000 Ft értékű ajándékutalványban részesül.

Havonta 20.000 Ft értékű ajándékutalványt sorsolunk ki az addigi résztvevő tanárok között. (Akit több diákja is regisztrál, nagyobb eséllyel vesz részt.)

Azok a pedagógusok továbbá, akiket legalább egy diákja regisztrált felkészítőtanárként, ingyenesen részt vehetnek egy pihenéssel egybekötött nyári németországi tanulmányúton. A létszám korlátozott, érdemes az elsők között jelentkezni

Tanári minősítés:

Az osztályukkal a Megsemmisítve közösségi programjában résztvevő tanárok a pedagógus minősítési rendszerben felhasználható igazolást kapnak. Kérjük, hogy vegyétek fel velünk a kapcsolatot a lenti email címen.

Iskolák díjai:

A Holokauszt Emlékközpontban kiállított első fordulós pályamunkákkal közös osztályfotót készítők sorsoláson vesznek részt, amelyen három osztály nyerheti meg a 85.000 Ft értékű, tartalmas és egyúttal szórakoztató és izgalmas Detectivity nyomozójátékot.

Amennyiben egy osztályból legalább 10 pályázat érkezik, jutalmul a teljes osztály részt vehet a fenti Detectivity nyomozójátékban. Egy-egy történetet több szempontból feldolgozhattok, illetve egy fő több alkotással is indulhat.

További információk az iskolák részvételéről ezen a linken

Fontos információ
tanároknak

Egy tanár több diák felkészítőtanáraként is részt vehet. Több diákkal nagyobb az esélyed a díjakra!

Ügyelj rá, hogy az általad támogatott diák téged is megemlítsen felkészítőtanáraként a saját pályázatához (diákjelentkezés itt) és te magad is regisztrálj ezen a linken.

Jelentkezni az ingyenes, pihenéssel egybekötött nyári németországi tanulmányútra szintén a fenti regisztrációs linken lehet.

Jelentkezési határidő pedagógusok számára az ingyenes németországi tanulmányútra: 2024. május 10. 23:59.

A diákjaid 2024. április 30. 23:59-ig regisztrálhatnak a versenyre, és eddig oszthatják meg az alkotásaikat. Lájkokat pedig 2024. május 10. 23:59-ig gyűjthetnek.

Ha kérdésed van, írj a kriszta@unitedagainstracism.org email címre!

Fontos információ a diákjaidnak

Feleljenek meg a korhatárnak: 14-19 év.

Regisztráljanak ezen az űrlapon

A saját Facebook, Insta vagy TikTok oldalaikon tegyék közzé alkotásaikat.

A közösségi médiában közzétett bejegyzésüknek nyilvánosnak kell lennie! Csak így jelennek meg műveik az oldalainkon, és tudjuk számolni a lájkjaikat. 

A @megsemmisítve taggel szükséges posztolniuk.

Jelezzék követőiknek, hogy a Megsemmisítve projekt Facebook, Insta és TikTok oldalán lájkolják őket! Csak az itt megjelenő lájkokat tudjuk számolni.

Határidők: regisztráció és posztolás 2024. március 1 – április 30. között, lájkok gyűjtése: 2024. május 10. 23:59-ig.

További információk a diákversenyről ezen a linken.

Ajánld a lehetőséget kollégáidnak is!

Kérjük, továbbítsd a felhívást olyan munkatársaidnak, akiket érinthet: pl. történelem- vagy társadalomismeret-tanár, osztályfőnök, iskolaigazgató, munkaközösség-vezető kollégáidnak. Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal a kriszta@unitedagainstracism.org címen.